Referrals

Na een kennismaking met Piet tijdens en voor een meerdaagse teambuilding heb ik zijn enthousiasme en luisterend oor kunnen ervaren.

Dit was ook één van de redenen om met hem aan de zogeheten “soft skills” te gaan werken. Vooraf aan de teambuilding waren de gedrag-, drijfveren- en talenten-analyse afgenomen. Met het doornemen van deze rapporten en dit te behandelen tijdens de teambuilding had Piet al een aardig beeld van mij gevormd.

Piet heeft vanuit alle invalshoeken en met behulp van verschillende onderwerpen mij geholpen met de persoonlijke ontwikkeling. Je doet toch vaak dingen vanuit je eigen perspectief en achterliggende gedachte. Door het voorhouden van een spiegel en het verplaatsen in andere personen heeft Piet mij erg veel “eye-openers” gegeven. Een onderdeel hiervan was de 360-graden feedback die ik iedereen eens zou aanraden!

Piet bedankt voor de fijne coaching-sessies, praktische handvaten en inzichten!

Richard Boddeus
Projectmedewerker Vastgoed | Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen


Op 23-jarige leeftijd werd ik In 1996 ondernemer. Een broekie dus! Maar wel enthousiast en vol energie.

Dit was zeker niet verkeerd en het zorgde ervoor dat het bedrijf gestaag groeide. Uiteindelijk kwamen er meer klanten en dus meer personeel. Processen moesten duidelijker, net als het beleid en natuurlijk de missie en visie. En ook de identiteit en het imago. Veel zaken achter de schermen waar ik toen geen kaas van had gegeten.

Als zelfstandig ondernemer had ik naast mijn vrouw en ouders geen onafhankelijke sparringpartner. Iemand die geen gekleurde bril op heeft, iemand die zegt wat hij ziet vanuit een bepaalde expertise. Jarenlang heb ik de dingen gedaan zoals ik ze deed. Negen jaar lang was ik BodyFit en BodyFit was mijn kindje.

Tussen mijn 32ste en 35ste levensjaar realiseerde ik, onbewust en later bewust, dat er ruimte voor verbetering was in de manier waarop ik de zaken regelde. In het regelmatige overleg met Piet raadde hij mij aan een assessment te doen. Zo gezegd zo gedaan. Na een korte vragenlijst afgerond te hebben maakten wij onze afspraak voor het bespreken van mijn gedrag- en drijfverenprofiel.

Het was een ‘eye opener’ om ten eerste te zien dat dat korte vragenlijstje mijn gedrag en drijfveren in kaart kon brengen, maar vooral dat dit behoorlijk accuraat was. Sommige dingen herkende ik niet direct, maar met de kundigheid van Piet liet hij mij andere kanten van mijzelf zien. Ongelofelijk interessant en door mijn interesse duurde de bespreking vele malen langer dan gebruikelijk, maar dit was voor Piet geen enkel probleem. Hij nam zijn tijd ervoor.

Na de bespreking heeft hij mij een aantal jaren begeleid in o.a. het professionaliseren van BodyFit, personeelsmanagement en natuurlijk het monitoren van mijn gedrag- en drijfveren. Maar hij legde ook zijn vinger op de zere plekken binnen BodyFit.

Jaren later hebben wij wederom een assessment gedaan en het was interessant om te zien welke veranderingen ik had doorgemaakt. Wederom verbaasde ik mij over de accuraatheid van het profiel.

Piet is erg grondig in zijn werk. Samen met zijn ervaring en expertise heeft hij de nodige skills om mensen of een bedrijf te helpen een volgende stap te zetten en zo te ontwikkelen.

Het is leuk dat bepaalde uitspraken die Piet deed zijn blijven hangen en die ik zelf nu gebruik tegen mijn personeel! Bijvoorbeeld: "Als een bok op de haverkist", "Dubbel genaaid houd beter" en "Je moet met de uitvoering bij de mensen in huis komen." Een wijs man kan een complexe situatie ala minute omschrijven in een spreuk. En Piet is zo'n wijze man.

Thanx Piet!

Geoffry Muller 
BodyFit Haren 


Piet heeft het vermogen om door goed te luisteren en door te vragen tot de ware kern van de zaak te komen.

Waar hij vervolgens door zijn ervaring en kennis mij enorm heeft geholpen met mijn persoonlijke ontwikkeling. Hij kan heel gemakkelijk situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken. Door met een soort 'helikopterview' de situatie te bekijken ziet hij ontzettend snel waar we zijn, en waar we vervolgens heen willen. Door op een open, eerlijke en duidelijke manier te communiceren wat er gedaan moet worden om bepaalde doelen te bereiken is het bijzonder prettig samenwerken.

Valentijn Lietmeijer

Valentijn Lietmeijer
Professional Basketbal Player bij SPM ShoetersPiet heeft mij gecoacht in de periode nadat ik vrij abrupt besloot mijn masteropleiding te beëindigen.

Ik wilde toen gaan werken maar wist eigenlijk niet zo goed wat mijn kwaliteiten waren, laat staan in welke organisatie en wat voor functies ik dit goed zou kunnen inzetten. Ik zat simpel gezegd een beetje vast. 

Piet heeft mij vervolgens geholpen om het één en ander op een rij te zetten, zodat ik gericht kon gaan zoeken naar een vervolgstap in mijn carrière. Uiteindelijk heb ik een baan gevonden waarin ik mijn kwaliteiten kan inzetten en waarin ik gelukkig ben.

Wat mij het meeste is bijgebleven van de consulten van Piet is ten 1ste dat hij constant weer teruggrijpt naar de structuur die vooraf is ingezet. Hiermee voorkomt hij dat er geen concrete uitkomsten zijn. Daarnaast is zijn uitstekende luistervaardigheid mij bijgebleven, een kwaliteit die vaak erg wordt onderschat en een kwaliteit die maar weinig mensen écht beheersen. 

Piet weet tot de kern van de zaak door te dringen door veel door te vragen en in zijn consultstructuur te blijven. Sociaal wenselijke antwoorden geven werkt bij Piet niet, dat heeft hij meteen door. Piet bedenkt geen antwoorden en oplossingen maar laat jou dit zelf doen door goed door te blijven vragen en samen te vatten. 

Naast dat ik Piet een hele goed coach vind, is het ook gewoon een hele aardige vent. Een fijne bijkomstigheid als je bedenkt dat je in veel gevallen toch wel een aantal uren met hem moet doorbrengen. Ik zag er nooit tegenop om naar Piet toe te gaan. 

Mark Nieuwenhuis

Mark Nieuwenhuis
Projectmedewerker bij Hvdsg, Clubmanager BodyFitHaren, eigenaar PersonalFitNoord, onderwijsassist bij Hanzehogeschool


Piet is een uitstekende coach die mij het afgelopen half jaar enorm geholpen heeft.

Zijn recht door zee mentaliteit en zijn zeer grondige voorbereiding hebben er een zeer succesvol traject van gemaakt.

Hedzer van DijkHedzer van Dijk
Lead Developer at TriaspectPiet heeft mij gedurende 1,5 jaar gecoacht.

Door zijn persoonlijke benadering en doortastende aanpak, weet hij zich goed te verplaatsen in de ander. Hier past hij zijn manier van coaching op aan, zodat hij je inzicht geeft in jezelf. Piet heeft mij handvaten gegeven om te werken aan mijn persoonlijke groei.

Guus Holthof
Adviseur bij Daan BV


Piet is een top-coach/adviseur die, gepokt en gemazeld in het veld, zijn brede kennis en ervaring prima weet in te zetten ten behoeve van zijn opdrachtgever.

Daarnaast is Piet ook een prima kerel, die als geen ander begrijpt welke motieven mensen bewegen. Het was een genoegen zaken met hem te doen, en zijn dienstverlening strekt verder dan enkel de opdracht, Piet kijkt over grenzen.

Henk Doesburg

Henk Doesburg
Hoofd Podiumtechniek en Facilitaire Zaken bij de Oosterpoort & Stadsschouwburg van de Gemeente Groningen


Piet is een gedreven persoonlijkheid die niet over één nacht ijs gaat om problemen aan te pakken.

Door vooraf een goede probleemanalyse te maken kan hij de problemen snel en effectief oplossen. Op persoonlijk vlak is hij iemand die helder communiceert en duidelijke afspraken maakt, zonder de persoon uit het oog te verliezen. Verder is hij goed in staat om talenten en de intrinsieke motivatie van je naar boven te halen. 

Piet, bedankt voor de goede coaching!

Gert Jan Evers

Gert Jan Evers
Provincie DrentheHet ontdekken van talenten, mensen in hun kracht zetten, daar krijgt Piet energie van.

Een talent van Piet is dat hij goed kan luisteren, maar ook weet door te vragen. Met een juiste mix van luisteren, adviseren en inzet van modellen, weet hij zijn enthousiasme te vertalen in een praktisch ontwikkelperspectief. Zijn altruïstische en professionele houding maakt hem een deskundige coach.

Lotus van NesLotus van Nes
Beleidsstrateeg Directie Maatschappelijke Ontwikkeling
Gemeente Groningen
 


Piet is een toegankelijke, open man met een goed luisterend oor.

Piet doorziet de problemen en prikt door ballonnen. Hij heeft een zeer pragmatische aanpak van zaken, waarbij de menselijke maat nooit uit het oog wordt verloren. Ik heb de coaching van Piet erg prettig gevonden en doe er zeker mijn voordeel mee.

Jack Kleefman

Jack Kleefman
Senior Functioneel Beheerder Sociaal Domein
Gemeente Groningen


 Contact